Navigeer: Netlinks
Bronnen | Buggenhout | Genealogie | Heemkringen | Heraldiek | Bijdragen

blauw_zw.gif (1169 bytes)

BUGGENHOUT

De officiŽle Buggenhoutse gemeentelijke website

Je kunt Buggenhout eens vanuit een andere hoek, vanuit de ruimte bekijken op EDUSAT. Kies je gemeente uit een alfabetische lijst.

Wil je je gemeente tot op straatniveau kunnen bekijken, ga dan eens naar Geo-Vlaanderen. Kies daar de knop "Zoom naar een straat of gemeente"

Bekijk kleurenfoto's: jouw buurt van bovenaf: project GIS Oost-Vlaanderen (2006)

Via Worlwide Directory of Cities and Towns, kun je per land, alfabetisch op zoek naar elke plek. Ook voor Buggenhout vind je een situering op de Belgische en de Europese kaart, een aantal topografische gegevens, verwijzingen naar sites en afbeeldingen, ook naar Hoge Linde, Opstal, Opdorp, Ouden Briel, Heuvel, Hoge Linde

In de streek is de boskapel van Buggenhout wellicht het meest bekend. Over de geschiedenis, het uitzicht en het interieur ervan vind je een bijdrage op deze site.

Het Vlaamse Platteland is een verzameling foto's uit de jaren 1950 verschenen in "Zondagsvriend".Uit het archief van Gazet Van Antwerpen. Je kunt ze raadplegen per (deel)gemeente. Zo vind je voor ons "Opdorp".

Op de website van de Monumenten en Landschappen kun je per gemeente nagaan welke monumenten, dorpsgezichten en landschappen beschermd werden. Hier een overzicht voor Buggenhout.

Wil je een overzicht van een aantal kunstvoorwerpen in Buggenhoutse bedehuizen dan kun je naar de website van het Koninklijk Instituut van het Kunstpatrimonium. Kies daar voor Documentatie en Fototheek online. Geef in het zoekformulier bij "Gemeente" "Buggenhout" in en daar verschijnt de lijst met beschrijving en (aanklikbare) zwart-witfoto.

Zemst behoorde zoals Buggenhout tot het 'Land van Grimbergen'. Vandaar ook dat Buggenhout en Buggenhoutse figuren voorkomen op de site van Marc Alcide: De Heren en hun gerecht te Zemst in de Middeleeuwen.

Landelijk leven in BelgiŽ : Canadese site over BelgiŽ in de 19e eeuw, gericht naar nakomelingen van Belgische emigranten met geschiedenis en anekdoten. Ook bijdragen over Buggenhout (door prof. dr.em. Marcel Blanchaer, University of Manitoba, Winnipeg, Canada)

Oude prentkaarten: het station van Buggenhout. Onderdeel van een site vol oude prentkaarten met stationsgezichten uit grootmoeders tijd.

Onze medewerker Frans Vermeir stelt zijn hobby's voor: genealogie, schilderen en cactussen.

Nico Van Kerkhoven bouwde een site rondom zijn overgrootvader Frans Van Kerkhoven (Ouden Briel Buggenhout) als soldaat en krijgsgevangene in de "Grooten Oorlog" 1914-18.

Nico Van Kerkhoven verzamelde info en bouwde een site over de "vergeten" slag om Buggenhout, 26-27 september 1914.

Opdorp op het Internet stelt deze Buggenhoutse deelgemeente voor als leefgemeenschap en parochie.

"Alles (of toch veel) over Buggenhout" verzameld op ťťn plek. Kijk maar eens op de commerciŽle portaalsite: Buggenhout.start.be

Op de website van Natuurpunt-afdeling 'sHeerenbosch vind je interessante info over Buggenhout-bos en de boskapel.

Wikipedia: open encyclopedie waar iedereen zelf kan aanvullen, ook Buggenhout vind je hier, misschien kun je zelf aanvullen!

Genealogische data over Buggenhout en Opdorp in PDF-formaat

blauw_zw.gif (1169 bytes)

Navigeer: Netlinks
Bronnen | Buggenhout | Genealogie | Heemkringen | Heraldiek | Bijdragen

Naar index

Deze pagina is een onderdeel van een site met frames. Als je geen navigatieframe ziet aan de linkerzijde, kun je via deze knop naar de indexpagina.